Svenska boxerklubben

Boxer anses vara en av de mest populära raserna, efter en undersökning som gjordes 2012/2013. Boxern ingår i rasgrupp nummer 2 vilket enligt Svenska boxerklubben är molosser- och bergshundar. Rasen är en kär sällskapshund och en hund som trivs med att arbeta. Den syns ofta till vid tjänstemäns sidor och används bland annat som polishund. En godkänd renrasig boxer ska vara registrerad i Svenska boxerklubben. Deras huvudsakliga mål är att främja avel av friska hundar. Hundrasen beskrivs ofta som hederlig och en ras som går att lita på då den är väldigt trofast och tillgiven.

Svenska boxerklubben vädjar om att säkra rasens framtid

Svenska boxerklubben tipsar

En boxer måste sysselsättas dagligen då hunden både är en energisk och social ras. Enligt Svenska boxerklubben är hundrasen med andra ord inget för dig som behöver lämna din hund ensam i flera timmar varje dag. Boxern är känd för att vara lite påflugen och okänslig så därför är det bra om du som hundägare går en lydnadskurs med den. På så sätt får du lära känna hunden mer samtidigt som det blir en kul sysselsättning för både dig och din hund.
Enligt Svenska boxerklubben måste boxerhunden uppfylla vissa krav utseendemässigt för att klassas som renrasig. Rasen är en medelstor och kraftig hund med kort hår. Trots att hunden ska vara kraftig får den inte vara tung eller klumpig utan ska kunna röra sig elegant och livfullt. Även om rasen kan verka lite framfusig så har den lätt för att lära sig kommandon och hunddressyr. Genom att bilda ett starkt band mellan dig och din hund får du även en väl dresserad vän.

Älskar barn och har tålamod

Boxerns kraftiga kropp och lite robusta ansikte kan få folk att tro att rasen inte är barnvänlig men tvärtom älskar boxern barn och leker gärna med dem. De har också ett stort tålamod. Detta gör att Svenska boxerklubben ser hundrasen som den perfekta familjehunden. Den passar bra ihop med vuxna men kan samtidigt agera lekkamrat med barnen, så länge man håller den under uppsyn. Hundrasen är väldigt glad och energisk av sig och somliga skulle kalla den för en ren glädjespridare med stor humor.
Boxerhunden kan bli barnens bästa vän och samtidigt föräldrarnas tjänstehund i och med att rasen gillar att arbeta. Du kan se rasen i flera olika tjänster så som polis, väktare, som servicehund, bevakningshund och även räddningshund. Den är en hundras som verkligen är lojal mot människor och som gör allt för att vi ska må bra och vara lyckliga. Därför är det viktigt att se till att hunden får samma vård och kärlek. För dig som vill avla med din renrasiga boxer är det bra att bli medlem i Svenska boxerklubben där du får information och råd om detta.

Boxer är en familj- och tjänstehund

En boxer behöver mycket motion och aktivitet. Man ska dock inte låta sig luras av den lite kraftigare formen då boxern är en utmärkt familjehund som passar både till dina barn och som tjänstehund. Familjen får en oerhört lojal, glad och ärlig hund som ställer upp i alla lägen. Det rekommenderas att du går med i Svenska boxerklubben i samband med att du skaffar dig en boxerhund. Där får du mer information om rasen, till exempel gällande skötsel och avel.